Trucaires per l'Empordà, servei per ajudar als afectats pels incendis

ImprimirImprimir
Nom de l'Agrupament: 
Diversos agrupaments de Catalunya
Municipi: 
Capmany
Breu descripció del projecte: 

El projecte consistia en una trobada de trucs de tot catalunya on es van realitzar tasques de neteja i conservació de boscos en una zona que va ser devastada pels incendis de l’estiu del 2012, la zona de Capmany.

Desenvolupament del projecte: 

Degut a l'incendi que va tenir lloc a Capmany (Alt Empordà), alguns escoltes van fundar un grup al Facebook per unir esforços per ajudar la zona afectada. A partir d’aquí i durant el curs 2012-2013 diversos grups de joves escoltes s’han implicat amb el suport a les famílies afectades i han fet accions de servei a Capmany. També han organitzat activitats obertes a altres persones que hi volguessin col·laborar.

L'objectiu del projecte era ajudar a netejar i conservar els boscos de la zona afectada de Capmany i donar suport a les famílies afectades. Els beneficiaris d'aquest servei van ser els afectats de la zona de Capmany (Alt Empordà).Durant l'estada, els joves han retirant arbres cremats, han fet tanques i murs de pedra, i han estat reconstruint recs.Per més informació, clica aqui.

Aprenentatges que s'han donat: 

Els aprenentatges que s'han donat són molts, relacionats especialment amb valors: empatia, servei, cooperació, companyerisme, treball en equip...

  • Sensibilització i consciència de l'afectació que comportem els incèndis.
  • Coneixement de les tasques que s'han de dur a terme després d'un incèndi.
  • Col·laboració i cooperació amb famílies afectades
Descripció del servei: 

Els nois i noies de Minyons Escoltes i Guies (truc 17 a 19 anys) van ajudar a diverses famílies de la població de Capmany a recuperar els seus espais naturals i personals: reconstrucció de recs, neteja de boscos, reconstrucció de teulades...

Entitats o centres que hi participen: 
  • Unitats de Trucs d’arreu de Catalunya
  • Suport de la Fundació Jaume Bofill
  • Col·laboració d’ADF Catalunya
  • Ajuntament de Capmany.
Fotos i Material gràfic: