Clean up the med

ImprimirImprimir
Nom de l'Agrupament: 
AEiG Pinya de Rosa
Demarcació: 
Girona
Categories: 
Breu descripció del projecte: 

Mig miler de nens i nenes de 6 agrupaments escoltes i guies de l’Alt Maresme i La Selva, acompanyats dels seus caps fan accions coordinades per netejar les costes dels seus municipis en el marc de la campanya internacional Clean Up The Med.

Desenvolupament del projecte: 

Arran de la iniciativa, els agrupaments (junt amb ajuntaments i altres entitats voluntàries) van organitzar neteges i activitats de conscienciació a les seves platges, cales i rieres. El resultat final van ser bosses plenes de deixalles: llaunes, bosses de plàstic i embolcalls de tot tipus, però també una pantalla d’ordinador, una roda de bici rovellada, una maleta trencada i soles de sabata, entre moltes altres “curiositats”. A mig matí, tots els escoltes es van reunir a Calella per dinar, conèixer-se, intercanviar experiències i divertir-se plegats. 

Aprenentatges que s'han donat: 

Salvaguardar el medi ambient de les costes de la Mediterrània.

Descripció del servei: 
  • Muntar un punt d'informació i activitats al vostre poble o ciutat sobre l'ecologisme i la consciència ambiental.
  • Netejar un tram de la costa.
  • Guiar una excursió per visitar els espais naturals de gran valor i crear consciència de la necessitat de conservar-los en bon estat.
Entitats o centres que hi participen: 
  • Sis agrupaments de la Demarcació de Girona: Flos i Calcat d’Arenys de Mar, el Pinya de Rosa de Blanes, el Sant Nicolau de Malgrat de Mar, el Montpalau de Pineda de Mar, el Bivac Sant Ponç de Tordera i el Montnegre de Calella.
Fotos i Material gràfic: