Neteja de les ribes del Daró

ImprimirImprimir
Nom de l'Agrupament: 
Agrupaments de Girona
Demarcació: 
Girona
Municipi: 
La Bisbal de l'Empordà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura
Breu descripció del projecte: 

Acció de neteja de les ribes del Daró al seu pas per Cruïlles i La Bisbal d'Empordà. Aquesta activitat la van realitzar aproximadament 400 joves (Ràngers i Noies Guia) que formaven part d'una trobada d'escoltes i guies de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Desenvolupament del projecte: 

Els nois i noies es van separar en grups reduïts i es van distribuir per tot el recorregut. Cada grup anava guiat per un col·laborador de la Fundació i un Agent Rural. Al mateix temps que anaven recollint les deixalles, aquestes s'anaven separant segons la tipologia de residus: runa, plàstic, pneumàtics, vidre... Tots els grups van acabar al mateix punt en una zona molt àmplia i molt bruta, i a allà es van omplir tots els contenidors. Des de la mateixa Fundació i amb la col·laboració dels Ajuntaments es van fer els viatges necessaris per portar-ho tot a la deixalleria de la Bisbal i fer el recompte de residus recollits. Es van recollir 14 tones de deixalles. 

Si vols més informació, clica aquí.

Aprenentatges que s'han donat: 
  • Potenciar la metodologia Escolta i Guia en totes les seves dimensions.
  • Fomentar la convivència a partir de la diversitat dels diferents Agrupaments i les persones que els conformen.
  • Conscienciar als nois i noies del nostre entorn i les accions de la nostre societat envers ell.
  • Conèixer les diferents entitats que treballen per la preservació del medi ambient
Descripció del servei: 

Un grup de joves, de 11 a 14 anys, van dur a terme una acció de neteja de les ribes del Daró al seu pas per Cruïlles i La Bisbal d'Empordà.

Entitats o centres que hi participen: 

l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i la Fundació Prevenció de Residus i el suport del Consorci de les Gavarres, els Agents Rurals del Baix Empordà i l'Associació Retorna.

Fotos i Material gràfic: