Solidaritat i cooperació

Títol Breu descripció del projecte
Trukarauis

Projecte de d'estada i difusió de la realitat dels campaments de refugiats saharauís.

Documental: Els invisibles

Pioners i Caravel·les graven i difonen un documental sobre la situació de les persones sense sostre a la ciutat de Lleida.

Reconstrucció d'un refugi

Reconstrucció d’un refugi a Teià (Maresme) amb mètodes ecològics i sostenibles (Bioconstrucció).

Celebrem la castanyada fent servei

Realització d'una jornada de Servei al poble de Gironella amb tot l'agrupament incloses famílies. Es va arreglar una tanca de l'escola del poble, s'hi va pintar un mural i es van netejar els jardins. També es van arreglar diverses fonts del poble.

Neteja de les ribes del Daró

Acció de neteja de les ribes del Daró al seu pas per Cruïlles i La Bisbal d'Empordà. Aquesta activitat la van realitzar aproximadament 400 joves (Ràngers i Noies Guia) que formaven part d'una trobada d'escoltes i guies de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

La Murga, Joves escoltes rehabiliten pisos de veïns del casc antic de Lleida

Projecte d’aprenentatge i servei que pretén sensibilitzar i millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d'exclusió reivindicant el dret a un habitatge digne.

Aprèn jugant

Consisteix en fer un casal d'estiu a la ciutat de Niefang, Guinea, amb nens i nenes de 3 a 15 anys i paral.lelament fer una formació de monitors que per donar seguretat i autoconfiança als nois guineans també van impulsar el projecte.

Trucaires per l'Empordà, servei per ajudar als afectats pels incendis

El projecte consistia en una trobada de trucs de tot catalunya on es van realitzar tasques de neteja i conservació de boscos en una zona que va ser devastada pels incendis de l’estiu del 2012, la zona de Capmany.

Servei en un hospital i en un espai per a gent sense sostre

4 Trucs de l'agrupament realitzen un projecte de servei individual en les entitats Hospital Josep Trueta Girona, La Sopa (espai per a gent sense sostre) i d'altres.

Treballem per a un poble millor

Els RiNG (Ràngers i Noies Guia) de l'AEiG es volen donar a conèixer pel poble a través d'un projecte d'APS amb diferents fases: netejar una paret del camp de futbol i pintar-hi un mural amb l'escut del cau i els eixos i escuts de les unitats de l'agrupament.

Pàgines