Cultiva't

ImprimirImprimir
Nom de l'Agrupament: 
AEiG Xaloc
Demarcació: 
Tarragona
Categories: 
Breu descripció del projecte: 

Joves de 18 i 19 anys han iniciat un projecte amb l’objectiu de fomentar el consum de productes ètics, ecològics i de proximitat a la ciutat de Tarragona.

Desenvolupament del projecte: 

La motivació d’aquest projecte sense ànim de lucre és la manca de consciència social en l’àmbit ecològic i la conseqüent falta d’iniciatives a la ciutat en aquest camp. Volen donar una oportunitat als tarragonins i tarragonines per introduir-se en el món del cultiu i consum ecològic d’una manera pràctica i assequible. És a dir, els escoltes que han ideat aquest projecte s’encarreguen de muntar i distribuir els kits de cultiu a les diferents botigues i vetllar pel bon funcionament del projecte.Els kits estaran a la venda a partir del mes de maig del 2015 a diferents botigues de la ciutat: “L’Oliu”, “Classique”, “El Árbol de la Vida”, “L’Ecològic” i “Els Girasols”. Amb la compra del kit ecològic, el consumidor obté un descompte en qualsevol producte ecològic de la botiga on l’hagi adquirit.

Si vols més informació sobre el projecte, clica aquí.

Aprenentatges que s'han donat: 

Una part dels aprenentatges es basen en la coordinació entre el Garden i les diferents botigues ja establertes que oferiran el producte als consumidors. El Garden proporcionarà la terra, les llavors i els tests ja escollits. Els 100 primers kits els fabricaran ells mateixos amb la intenció d’iniciar el projecte i que els següents no caldrà fer-los amb el mateix format.

El primer que cal fer és establir un contracte per regular i garantir el bon funcionament del projecte. El grup estarà en contacte amb un advocat que els ha assessorat sobre tot el que podem fer legalment: la patent, els tràmits necessaris per iniciar-lo, la relació amb les botigues, els temes econòmics…

Descripció del servei: 
  • Kit de consum ecològic
  • Sensibilització de la població amb els productes ecològics.
Entitats o centres que hi participen: 
  • Comercial Garden Nova (Cambrils)
  • Botigues de venda del Kit: L’Oliu, El Árbol de la Vida, El Girasol, Classique, L'Ecològica 
Fotos i Material gràfic: