Cau al carrer. Tots i totes fem servei; Teatre social

ImprimirImprimir
Nom de l'Agrupament: 
Agrupaments de Barcelona (sector IV)
Demarcació: 
Sector4
Municipi: 
Barcelona
Categories: 
Breu descripció del projecte: 

Sensibilització sobre les injustícies, diferències socials i la desmilitarització de l'educació a partir del teatre social i al carrer.

Desenvolupament del projecte: 

El dia 15 de maig de 2010 va ser el dia que es va realitzar l'acció concreta al carrer, però cal dir que des del desembre de 2009 ja es va començar a dissenyar tot el projecte: La vida es així: Al sector tots i totes fem servei!!!

Després d'una formació per als caps (educadors en el lleure) es va començar a donar forma al projecte. Per començar, es van fer arribar unes activitats prèvies, per tal que coneguessin la temàtica prèviament, es motivessin i hi reflexionessin al respecte, als grups d'edat d'entre 14 i 17 anys dels set agrupaments de la zona de l'Eixample i Sant Martí.

Els diferents grups d'adolescents podien escollir entre realitzar una campanya de sensibilització de recollida de sang als hospitals en col·laboració amb el Banc de sang i teixits o el teatre social o de l'oprimit.

El dia més esperat va ser el dia de l'acció que vam fer coincidir amb el dia del Cau al carrer, el dia 15 de maig. L'activitat va consistir en realitzar diferents actuacions basades en l'improvisació sobre casos del dia a dia i després explicar a les persones que hagin interactuat amb els adolescents que realitzen l'actuació el concepte del teatre social o de l'oprimit i debatre sobre el tema que s'ha tractat en aquell moment. 

Trobareu més informació sobre el projecte aquí.

Aprenentatges que s'han donat: 

Els aprenentatges van des d'actuar, improvitzar, parlar en públic, debatre de manera coherent i ordenada, detectar les injustícies de la nostra societat, conèixer el concepte de la desmilitarització de l'educació...entre d'altres aprenentatges individuals per a cada jove.

Descripció del servei: 

Per nosaltres una de les prioritats del nostre tipus d'educació és prioritzar l'educació en valors per tal de formar persones conscients del seu entorn i amb esperit crític que tinguin com a pioritat transformar la societat. Una de les maneres que tenim per fer-ho és mitjançant el servei i en aquest cas l'eina escollida és l'art i l'actuació amb els nostres propis cossos.

Entenem que el servei apareix quan interactuem tant en la representació com en el debat o intercanvi d'idees posterior amb les persones que en aquell moment s'acosten o s'interessen pel que estem fent. Podriem dir que s'intenta remoure algunes consciències.