Documental: Els invisibles

ImprimirImprimir
Nom de l'Agrupament: 
AEiG Lo Manaix
Demarcació: 
Nord-Occidental
Municipi: 
Lleida
Breu descripció del projecte: 

Pioners i Caravel·les graven i difonen un documental sobre la situació de les persones sense sostre a la ciutat de Lleida.

Desenvolupament del projecte: 

El grup de Piones i Caravel.les va rebre una primera proposta per part dels seus caps de participar en un projecte audiovisual impulsat per la Regidoria de Joventut del seu municipi. Van realitzar una ronda de paraula perquè cadascú expressés la seva opinió sobre la proposta. Van comentar entre tots i totes si creien que aquesta era una bona oportunitat pel grup i si es veien en cor de participar i de comprometre-s'hi. Els 20 joves d'entre 14 i 16 anys es van egrescar ràpidament a dur a terme la proposta.

El següent pas va ser el de realitzar un pluja d'idees amb propostes de temes per fer el document audiovisual. El llistat elaborat es va sotmetre a votació i van sorgir 3 propostes. Tots i totes tenien clar que, en cas que no fossin escollides les tres propostes, aquestes s'implicarin en les que resultessin seleccionades. Es van elaborar les fitxes que es demanaven des de la regidoria i de les tres idees presentades, els pioners i caravel·les van triar la de realitzar un documental sobre la situació de les persones sense llar a la ciutat. Van participar a unes sessions formatives per als joves conduides per un director professional de cinema. Els i les joves van participar durant 5 dissabtes al matí en aquesta formació i a la tarda van anar fent cau i avançant en els documentals.

Els i les joves van escriure els guions entre setmana per poder-los compartir el dissabte al cau. Es va fomentar l'autonomia dels equips. Es van començar a realitzar entrevistes pel documental, les gravacions, i finalment la producció. Van ser dies molt intensos i de molta feina, i això va afectar a la motivació dels nois i noies. Es va poder superar aquesta petita crisis i es va realitzar l'estrena del documental al Caixaforum de Lleida. 

Si vols més informació, clica aquí.

Aprenentatges que s'han donat: 
  • Aprenentatges tècnics necessaris per poder grabar un documental (esqueleta, guió, tipologia de plans, ús de la càmara, so, direcció,, permissos, etc.)
  • Coneixements necessaris sobre la temàtica dels sense sostre (qui son, que fan, com han arribat a aquesta situació, actuació dels organismes públics, com se senten, què passa si els volem grabar,etc.).
  • Treball en equip, cooperació, empatia, assertivitat envers als companys, caps i envers totes les persones que han participat en el projecte, habilitats comunicatives,etc..
Descripció del servei: 

Difusió del documental "Sense Sostre" de 10 minuts de durada en diversos espais de la ciutat, per generar una major sensibilització i coneixement envers la situació dels sense sostre a la societat.

 

Entitats o centres que hi participen: 
  • Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Lleida.
Fotos i Material gràfic: